Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Nieuw grasvoetbalveld en renovatie oud kunstgrasveld

Wethouder Peter van Haagen (sport) neemt zaterdag 27 september om 11.00 uur bij voetbalvereniging DSVP officieel de nieuwe velden op sportpark De Groene Wijdte in gebruik.

Met de ingebruikname van het nieuwe grasvoetbalveld sluiten we een periode van twee jaar af waarin veel is geïnvesteerd op sportpark De Groene Wijdte aan de Sportlaan in Pijnacker. In de zomer van 2013 zijn de oude hockeyvelden vervangen door in totaal drie nieuwe hockeyvelden. Eind 2013 is de voorbelasting van het nieuwe voetbalveld aangebracht. Hiervoor is een deel van het overtollige zand van bedrijventerrein Heron in Nootdorp gebruikt. Het nieuw aangelegde grasvoetbalveld ligt op de voormalige weilanden tussen het sportpark en het Balijbos.

Uitstekende grasmat

In het voorjaar van 2014 startte de aanleg van de drainage en het overige grondwerk voor het nieuwe voetbalveld. In april is het gras ingezaaid. Door het goede zomerweer ligt er nu een uitstekende grasmat waar de verenigingen hun wedstrijden op kunnen spelen.
Gelijktijdig met de aanleg van het nieuwe grasvoetbalveld is een extra calamiteitenroute aangelegd. Bij een calamiteit op het sportpark of het parkeerterrein is nu een extra vluchtroute beschikbaar.

Opknappen bestaand veld

Afgelopen zomer is het in 2002 aangelegde kunstgrasveld achter de Oliveohal gerenoveerd. De oude laag met zand en rubber is uit het veld gehaald en vervangen door een nieuw mengsel van zand en rubber. Het oude veld was erg hard en voldeed niet meer aan de huidige technische eisen van een kunstgrasveld. Door het opknappen van het oude kunstgrasveld kan het weer enkele jaren goed gebruikt worden voor wedstrijden en trainingen.