Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Niets gaat vanzelf, je moet wel willen investeren

Het werken met mensen met een arbeidsbeperking is niet alleen goed voor de werknemer. Het is ook goed voor je bedrijf, zo vertelt Sabine Zondag. De Pijnackerse, eigenaar van supermakt Plus Sabine Zondag, werkt dagelijks met mensen met een arbeidsbeperking en wil ondertussen niet meer zonder.

Plus Sabine Zondag staat in haar winkel
“Ze horen er gewoon bij en zijn echt onderdeel van het team. Ze geven veel vreugde en plezier. En dat geeft heel veel positieve energie, ook richting de andere collega’s.”

Haar verantwoordelijkheid nemen als werkgever speelt voor Sabine een belangrijke rol, maar is zeker niet de belangrijkste motivatie om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven.

“Werken met deze collega’s geeft ontzettend veel voldoening. Zeker wanneer je ziet dat iemand bij ons in zijn of haar kracht staat, terwijl het op een andere plek eerder niet is gelukt. Dan ben ik echt trots. Trots op de medewerker en trots op mijn team.”

Samen met de gemeente

Sabine werkt nauw samen met een jobcoach van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

“Sinds de gemeente werkt met jobcoaches is de samenwerking echt super. Het contact met en de begeleiding door de jobcoach is erg goed. We hebben korte lijntjes, waardoor we erg snel kunnen schakelen als dat nodig is. We doen het echt samen.”

Naast de jobcoach is er ook een training voor leidinggevenden beschikbaar. In deze training krijgen leidinggevenden handvatten en tips om met de doelgroep te werken.

“De training is echt goed. Ik raad deze echt aan iedere ondernemer en leidinggevende aan.”

Tips van Sabine:

  • Realiseer je dat het extra tijd kost, maar benader het positief
  • Wees bereid om echt te investeren in tijd en aandacht
  • Doe het alleen als je het leuk vindt
  • Volg de training voor leidinggevenden
Medewerker in de winkel van Plus Sabine Zondag

Doe het goed, of doe het niet

Wat betreft Sabine zou elke ondernemer mensen met een arbeidsbeperking een kans moeten geven, omdat je er als organisatie ontzettend veel voor terug krijgt. Toch maakt ze ook een kleine kanttekening.

“Je hoort wel eens van ondernemers dat het allemaal teveel gedoe is. Als je het op een dergelijke negatieve manier benadert, moet je er gewoon niet aan beginnen. Je moet het leuk vinden en ervoor willen gaan. Kortom, doe het goed of doe het niet.”
Maar is het dan veel ‘gedoe’? “Nee, ik zie het niet als gedoe. Maar ik ga het ook niet mooier maken dan het is. Niets gaat vanzelf. Je moet bereidt zijn om te investeren in aandacht en in tijd. Tegelijkertijd geldt ook dat vaak onderschat wordt wat deze medewerkers kunnen brengen. Ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. Het is aan mij als werkgever om te ontdekken hoe deze het beste tot hun recht komen.” Wat ook belangrijk is dat je ze een uitlaadklep biedt. “Mijn deur staat altijd open. Dit geldt voor al mijn medewerkers, maar is extra belangrijk voor deze doelgroep. Ze moeten naar je toe kunnen komen, hun verhaal kwijt kunnen. Alleen dan kunnen ze optimaal functioneren”.

Ook op zoek naar een kandidaat of wilt u meer informatie?

Wilt u ook samenwerken met medewerkers met een arbeidsbeperking of wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met de medewerkers van team Participatie. Zij kunnen u alles vertellen over de voordelen en voorwaarden van het werken met werknemers met een arbeidsbeperking.

U kunt contact opnemen met team Participatie via teamparticipatie@pijnacker-nootdorp.nl of bel met 14 015 en vraag naar team Participatie/arbeidsbeperkten.