Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Niet meer in de race voor Fietsstad 2014

Pijnacker-Nootdorp is helaas niet genomineerd voor de verkiezing Fietsstad van het jaar. Wel genomineerd zijn gemeenten Almere, Eindhoven, Enschede, Velsen en Zwolle.

Pijnacker-Nootdorp maakte deel uit van een lijst met 19 kandidaat-gemeenten. Volgens projectleider Jaap Kamminga van de Fietsersbond was het niet makkelijk om hieruit een keuze te maken.

“Er gebeuren veel goede dingen op fietsgebied in Nederland, dat kun je zien aan alle inzendingen. Eigenlijk zijn er geen verliezers.”

Goed fietsnetwerk in onze gemeente

Wethouder José van Egmond feliciteert de genomineerde gemeenten en vindt het jammer dat we dit jaar niet genomineerd zijn:

“Zoals de Fietsersbond al aangeeft doen wij ook veel om het fietsen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. We hebben al een goed fietsnetwerk in en om onze gemeente, waardoor de fiets een goed alternatief voor de auto. Ook wat betreft het thema van dit jaar zijn we erg actief: Fietsen zonder hindernissen is namelijk ook één van de uitgangspunten van het fietsbeleid van de gemeente. Waar het kan werken we aan goede verbindingen, een goed wegdek, geen onnodig geplaatste paaltjes in het fietspad en zo min mogelijk omrijden vanwege barrières. De afgelopen jaren zijn er bijvoorbeeld een aantal tunnels bijgekomen, zoals de Weidegangtunnel en de IJsmeestertunnel.”

Fietsstad 2014 initiatief fietsersbond

De verkiezing van de Fietsstad 2014 is een initiatief van de Fietsersbond. De titel wordt door een onafhankelijke jury toegekend aan de meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland. Er wordt hierbij gelet op alles wat er voor de fiets wordt gedaan, met extra aandacht voor een specifiek thema. Bij de vorige fietsstadverkiezing behoorde Pijnacker-Nootdorp tot de vijf genomineerden.