Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Natuurwerkdag op 2 november

Op 2 november organiseert Landschapsbeheer Zuid-Holland de jaarlijkse Natuurwerkdag. De gemeente doet dit jaar mee met werkzaamheden in de bosstrook tussen Koningshof en Keijzershof in Pijnacker. Komt u ook meehelpen?

Plaatje van meisje met herfstbladeren, eerst zaterdag van november Natuurwerkdag

Ervaar hoe leuk het is om samen met anderen een paar uurtjes te werken aan een mooi stukje natuur. Ervaring is niet nodig.

We verzamelen 2 november om 13.00 uur op het grasveld in Koningshof bij de brug tussen Keijzershof en Koningshof. We beginnen met een uitleg over de werkzaamheden waarna we aan de gang gaan. De werkzaamhedenduren tot ongeveer 16.00 uur. Gereedschap is aanwezig. Dus, wanneer u zorgt voor stevige kleding en stevige schoenen, verzorgen wij de rest. Aanmelding kan op www.natuurwerkdag.nl.

Onderhoud aan de bosstrook

Om de bosstrook tussen Koningshof en Keijzershof mooi te houden, de planten en dieren een veilige leefomgeving te bieden, en in het voorjaar te kunnen genieten van een bloeiende bodem is regelmatig onderhoud nodig.

De bosrand is een 35 jaar oude gevarieerde bosstrook die aantrekkelijk is voor mens en dier. Afgelopen voorjaar nog zijn er stinzeplanten aangebracht en de hoop is dat deze zich uit gaan breiden en in het vroege voorjaar kleur brengen op de bosbodem en een stuifmeelbron zijn voor vroege hommels en bijen. Om dit te bereiken is het nodig de vlieren en esdoorns ‘terug te zetten’ om te voorkomen dat het gebied dicht groeit. Met snoeischaren, beugelzagen en disteltrekkers worden deze planten verwijderd en het vrijkomende materiaal wordt op rillen en hopen gezet om als schuilplaats en overwinteringsplek te kunnen dienen voor egels en amfibieën.

Wat is de Natuurwerkdag?

De Natuurwerkdag is een jaarlijks terugkerend evenement dat altijd plaatsvindt op de eerste zaterdag van november. Het is een dag waarop mensen door heel het land met elkaar vrijwillig bijdragen aan het beheer van natuur en landschap in hun omgeving. Vele duizenden vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om het landschap een flinke opknapbeurt te geven. Helpt u ook mee?

Aanmelden

Ervaring is niet nodig! Kijk voor meer informatie over locaties, (kinder-) activiteiten, maatschappelijke stages en aanmelding op de website via www.natuurwerkdag.nl.