Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Nationale tuinvogeltelling 2015

Op zaterdag 17 en zondag 18 januari vindt de Nationale Tuinvolgeltelling 2015 plaats. Aan iedereen die het leuk vindt om vogels te kijken wordt gevraagd om gedurende een half uur te kijken welke vogelsoorten in de eigen tuin, of in een boom voor de deur voorkomen.

3 mussen op een boomstronk die vogelvoer eten

Je hoeft geen vogelexpert te zijn; op de website van de Vogelbescherming Nederland kan je prachtige afbeeldingen zien van de vogels die je in de tuin kan verwachten.

Let op het onderscheid tussen een vrouwtje Huismus, een vrouwtje Vink en een Heggenmus, soorten die regelmatig verward worden. Ook mannetje Huismus en Ringmus (zwarte vlek op de wang) kunnen tot verwarring leiden. Leuk om eens op het onderscheid te letten.

Gegevens

De gegevens kan je kwijt op de website van de Vogelbescherming Nederland www.tuinvogeltelling.nl. Je hoeft er de deur niet voor uit. Dus, zorg dat je op zaterdag 17 en zondag 18 januari, met een kopje koffie of thee binnen handbereik, een half uurtje op je gemak vogeltjes kijken en tellen en geef je gegevens door op de website van de Vogelbescherming.