Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Nationale Boomfeestdag 2017

Op woensdag 22 maart vindt de Nationale Boomfeestdag 2017 plaats. Basisschoolkinderen helpen die dag met het planten van meidoorns langs, hoe toepasselijk ook, de Meidoornlaan in Pijnacker-Noord. Meidoorns kennen een witte bloeiwijze van ongeveer april tot mei. In het najaar vormen zich rode bessen aan de bomen waar vogels zich tegoed aan doen.

Logo Nationale Boomfeestdag

Het doel van de Nationale Boomfeestdag is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip bij te brengen over de nut en noodzaak van bomen in onze leefomgeving. Het idee is, dat als kinderen op jonge leeftijd een boom planten dit een ervaring is die ze de rest van hun leven niet meer vergeten.

Extra bijzonder

De Nationale Boomfeestdag is een initiatief van Staatsbosbeheer. Het is een reactie op de bezorgdheid over de grootschalige ontbossing in de wereld. De eerste officiƫle Boomfeestdag, toen nog Boomplantdag, werd in 1957 georganiseerd. Dat betekent dat de dag dit jaar 60 jaar bestaat, dus extra bijzonder is! Meer informatie over de Nationale Boomfeestdag is te vinden op www.boomfeestdag.nl.