Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Metamorfose voor speelplekken in Emerald

U heeft het misschien al gemerkt: in Emerald is een aantal speelplekken verdwenen of veranderd. Zo willen we de speelplekken leuk én betaalbaar houden. Een groep ouders heeft samen met de gemeente een plan gemaakt voor de speelplekken in Emerald. Nu het plan is vastgesteld, starten de werkzaamheden.

De kern van het plan is dat de meest gewaardeerde speelplekken en de centrale ontmoetingsplekken behouden blijven. Een aantal kleine speelplekken dicht bij elkaar wordt samengevoegd. De leukste toestellen die nog in prima staat zijn, verhuizen. Sommige toestellen krijgen een opknapbeurt. Er is ook budget voor een aantal nieuwe speeltoestellen. De gemeente vraagt bewoners dan te laten weten welk toestel hun voorkeur heeft. Dit voorjaar zijn de werkzaamheden gestart. In 2018 zal de metamorfose voltooid zijn. Als u het plan nog eens rustig na wilt lezen, kijkt u dan even op www.pijnacker-nootdorp.nl/speleninemerald.

Natuurspeelplek

Bijzonder is dat Emerald een natuurspeelplek krijgt op het ‘schiereiland’ bij de skatebaan. De gemeente gaat kinderen uit Emerald en omwonenden uitnodigen om samen te bepalen hoe deze speelplek eruit komt te zien. Het kost even tijd om samen een goed ontwerp te maken; daarom wordt deze speelplek naar verwachting in het najaar van 2017 aangelegd.