Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Meepraten in de Week van de Veiligheid #SamenVeilig

Dinsdag 8 oktober organiseert de gemeente een Veiligheidsconferentie. De avond staat in het teken van de evaluatie van het veiligheids- en handhavingsbeleid.

Ambulance, brandweerauto en gele ambulance

De opbrengst van de avond gebruiken we voor het nieuwe beleid. Er is nog plek voor geïnteresseerde inwoners om aan te schuiven.

Zo’n 70 belanghebbenden zijn aanwezig. Voornamelijk mensen voor wie werken aan een veilige gemeente hun dagelijkse taak is: professionals van de politie en brandweer, maar ook mensen van woningbouwcorporaties, betrokkenen bij SWOP, Stichting Jeugd en Jongerenwerk, Bureau Halt en de stichting Bemiddeling en Mediation. Daarnaast zijn er vertegenwoordigers uit het onderwijs, leden van bewonersverenigingen en ondernemers.

Workshops over uitdagingen

Sadik Harchouai, voorzitter van de Raad van Maatschappelijke Ontwikkeling, verzorgt een inleiding over burgerkracht en veiligheid. In vijf workshops bespreken de aanwezigen daarna de uitdagingen voor de toekomst: bijvoorbeeld over een veilige leef- en woonomgeving, jeugd- en veiligheid, en veilig ondernemen.

Nieuw beleidskader

Alle inbreng wordt gebruikt voor het nieuwe veiligheidsbeleid. Weet u veel over veiligheid en handhaving en wilt u meedenken? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor geïnteresseerde inwoners. Meldt u via e-mail aan bij bel_sec@pijnacker-nootdorp.nl of telefonisch: 015-3626629.