Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Medaille voor redders

Burgemeester Francisca Ravestein reikte op maandag 20 april aan drie inwoners van de gemeente de bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit. Het betreft Jeroen de Vreede en Remco Korzeniewski uit Pijnacker en John Spruit uit Nootdorp.

Zij waren er getuige van toen een automobilist op 5 december 2014 rond 17.00 uur ondersteboven in het water langs de Oudeweg belandde. Het slachtoffer kon niet zelfstandig uit zijn auto komen. Jeroen, Remco en John aarzelden geen moment en schoten de man te hulp, waarbij zij hem via de achterzijde van zijn auto uit zijn benarde situatie wisten te bevrijden.

v.l.n.r. Burgemeester Ravestein, Remco Korzeniewski, John Spruit, Jeroen de Vreede v.l.n.r. Burgemeester Ravestein, Remco Korzeniewski, John Spruit, Jeroen de Vreede

Teken van waardering

Burgemeester Ravestein heeft de drie heren voorgedragen voor een teken van waardering bij de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Deze stichting bekroonde de redding met een bronzen medaille en oorkonde.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen stelt zich ten doel:
"alles te bevorderen dat kan strekken ter voorkoming van verdrinking en tot ontwikkeling van het reddingwezen voor zover dit op het redden van drenkelingen in de ruimste zin betrekking heeft". Voor meer informatie zie de website www.drenkeling.nl.