Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Maatregelen doorstroming verkeer N470 Ruyven

Verkeer van het bedrijvenpark Ruyven in Delfgauw kan tijdens de avondspits de N470 moeilijk bereiken. De provincie Zuid-Holland neemt dit probleem serieus en start 13 februari samen met ondernemers een pilot met verkeerslichten.

Verkeerslicht

Voor een periode van 12 weken komt er van 16.00 uur tot 19.00 uur een verkeerslicht te staan tussen het Kruithuisplein en de rotonde Ruyven. Deze wordt bediend door een verkeersregelaar. Zo kan het verkeer vanaf de Laan van Ruyven makkelijker de rotonde op rijden.

Stoplicht staat op rood

Wethouder José van Egmond over de proef:

‘De situatie bij bedrijvenpark Ruyven wekte veel irritatie bij het (vracht)verkeer en dat moeten we natuurlijk voorkomen. Ik ben verheugd dat de provincie zich hierin actief inzet en hoop dat de pilot bijdraagt in het vinden van een oplossing.’

Samenwerking

In de pilot werkt de provincie Zuid-Holland samen met vertegenwoordigers van bedrijvenpark Ruyven. Het bedrijvenpark levert een financiële bijdrage aan de verkeersmaatregelen. De bedrijven gaan mobiliteitsmanagement toepassen om het verkeersaanbod tijdens de spits te verminderen.