Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Leerlingen aan de slag op Dag van de Leerplicht

Donderdag 19 maart, de dag van de leerplicht, is een speciale dag voor leerlingen van het middelbaar en basisonderwijs. Leerlingen van het middelbaar onderwijs gingen met elkaar in debat. Daarnaast is de winnaar bekendgemaakt van de wedstrijd voor basisscholen ‘Schrijf een brief aan de koning’.

Debat

Twee 3VWO klassen van het Stanislascollege uit Pijnacker voerden een debat in de raadzaal aan de hand van een aantal stellingen. Een deskundige jury, bestaande uit burgemeester Francisca Ravestein, wethouder José van Egmond en Judith Huijskens van het Stanislascollege, bepaalde de winnaar.

Brief aan de koning

De gemeente heeft alle groepen 8 van basisscholen in Pijnacker-Nootdorp gevraagd een brief te schrijven aan koning Willem-Alexander over het tegengaan van pesten op school. Het team leerplicht van de gemeente heeft een winnende brief gekozen en maakte dit bekend tijdens de bijeenkomst. Deze brief wordt ook echt opgestuurd naar de Koning. De winnaars zijn Timo, Tim, Milo en Pascal, zij waren met de hele groep 8a van OBS de Winde uit Nootdorp aanwezig. Het groepje mocht hun brief voorlezen en ontvingen een prijs.

Recht op onderwijs

Ieder jaar staan we in Nederland samen stil bij het recht op onderwijs. Dit gebeurt tijdens de Dag van de Leerplicht. In Nederland hebben kinderen en jongeren het recht om naar school te gaan en onderwijs te volgen. Omdat het belangrijk is dat kinderen en jongeren zich ontwikkelen en bouwen aan een goede toekomst. Na het volgen van een opleiding en met een diploma op zak, hebben zij zo betere kansen op een goede en leuke baan.

Foto's

Bekijk de foto's op de Facebookpagina van de gemeente.