Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Laatste ronde Energy Battle

6 januari start de derde en laatste ronde van de Energy Battle, de energiebesparingswedstrijd tussen gemeenten. Het team uit de tweede ronde wist het tot de vijfde plaats te schoppen met een energiebesparing van 12% op gas en 13% op elektra.

In totaal hebben de 11 teams die deelnamen in deze tweede ronde gezamenlijk zo’n 20% elektra en 17% gas bespaard. De teams geven de energiemeters door aan de deelnemers van de derde en laatste ronde. Zij gaan in het nieuwe jaar vier weken lang zoveel mogelijk elektra en gas besparen samen met hun team. Op 7 februari - warme truiendag - wordt bekend welke gemeente en welk team de grootste besparingen hebben gerealiseerd.

Besparing op gas

De tweede ronde is gewonnen door Wijchen doordat ze de grootste gemiddelde besparing op gas wisten te realiseren. Op jaarbasis gebruikt een gemiddeld huishouden voor woningverwarming bijna 1.300 m3 gas (zo'n 850 euro). Door goed te letten op het stookgedrag kan in een rijtjeswoning of twee onder een kapwoning 600 euro per jaar bespaard worden, in een vrijstaand huis nog veel meer. Isoleren van de woning en de thermostaat een graad of twee lager scheelt al enorm. Kijk voor meer informatie op de website van Milieucentraal.