Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Kus de Kikker openlucht filmavond - 14 sept 2012

Kus de Kikker toonde op vrijdagavond 14 september op de parkeerplaats aan de Magnoliadreef en Delflandstraat een filmavond met films over Nootdorp uit de vorige eeuw.

Kus de Kikker filmavond

Hier toonde zij in samenwerking met de vereniging Noitdorpse Historiën aan een vijftigtal geintereseerden een tweetal films over Nootdorp uit de vorige eeuw. Een film uit 1938 over de opening van het nieuwe gemeentehuis en een film uit 1972 waarin wordt teruggeblikt op de maatschappelijke, stedebouwkundige en landschappelijke ontwikkelingen van het dorp Nootdorp sinds 1956.

Henk Rolvink deed als voorzitter van de vereniging Noitdorpsche Historiën, het openingswoord en stelde namens de vereniging de twee films ter beschikking. Noud Janssen en Ninon Vis, beide Vrouwtjeslantbewoners en ook leden van de vereniging Noitdorpsche Historiën, gaven voorafgaande aan de filmvertoning in woord en beeld een introductie op de geografische en sociale geschiedenis van Nootdorp en voor Vrouwenlant en Zonnehof in het bijzonder. Er waren unieke beelden te zien van de bouw van Vrouwtjeslant en werd u een beeld getoond van hoe het was voordat Zonnehof werd gebouwd.