Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Kus de Kikker Nootdorpse watermonsters - 24 mei 2012

De leerlingen van groep 7 hebben in het water langs de Zonnehof watermonsters genomen en bestudeerd.

Op donderdag 24 mei hebben de leerlingen van groep 7 in een natuurles onder leiding van Caroline Elfferich, (schrijft regelmatig artikelen over natuurbeleving in en rondom Pijnacker in de Telstar/ Eendracht) en Cora Cox, (actief bij natuur- en milieucentrum De Papaver in Delft) in het water langs de Zonnehof watermonsters genomen en bestudeerd.

Op vrijdag 25 mei werden de ‘watermonster lessen’ vervolgd en stond er een kunstles op het programma. Met de opgedane kennis van de dag daarvoor ging groep 7 aan de slag om fantasie watermonsters te maken. De begeleidende kunstenaars Floor Coolsma en Marleen van den Heuvel hebben een aansprekend lesproject bedacht waarin ze samen met scholen, door het hele land, watermonsters ‘vangen en in kaart brengen’. Deze bijzondere verzameling is nu uitgebreid met Watermonsters uit Nootdorp!

Emmiliy is de winnares van Nootdorpse Watermonsters

Op vrijdagmiddag 25 mei werden alle 42 ‘Nootdorpse Watermonsters’ aan het publiek getoond tijdens een buitententoonstelling langs de waterkant van Zonnehof. Aansluitend was tijdens deze buitententoonstelling gelegenheid voor het publiek om te stemmen op het leukste, liefste, engste, grappigste of mooiste Nootdorpse Watermonster.

Emmily met haar ‘Seppie, het blije watermonster’ is daarbij als winnaar uit de bus gekomen. Alle Nootdorpse Watermonsters zijn nog te bewonderen op de website van het kunstproject Watermonster.