Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Koos de Vuilnisman bezoekt scholen

De laatste maanden van het jaar krijgen bovenbouwleerlingen van elf basisscholen in Pijnacker-Nootdorp les van Koos de Vuilnisman over zwerfvuil, afval en recycling.

Koos de Vuilnisman geeft kinderen les over afval

Met deze lessen worden kinderen in een ochtend of middag op een enthousiaste, creatieve manier aangezet om afval en zwerfvuil te voorkomen op school en thuis. Ook leren zij dat je kapotte apparaten niet in de afvalbak doet, maar brengt naar het afvalbrengstation.

Afval bestaat niet

Koos laat kinderen zien en ervaren dat afval welbeschouwd niet bestaat: want wat voor de een geen waarde meer heeft, kan voor de ander juist nog waardevol zijn.
Koos laat zien dat er in een oude computer goud zit en hij maakt een tentoonstelling van de nieuwste uitvindingen die afval besparen zoals een tas van fietsbanden, frisbee van maïszetmeel en een muismat van een oude computerprintplaat. Ook maken de kinderen van wegwerpmateriaal van thuis een eigen kunstwerk. Daarnaast gaan ze onder de deskundige leiding van Koos oude elektrische apparaten klaar maken voor recycling.

Naast creatieve aspecten komen in de lessen van Koos ook rekenen, taal geschiedenis en techniek aan bod, maar dan in de vorm van afvalrekenen, afvaltaal, afvalgeschiedenis en recyclingtechniek!