Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Koninklijke Onderscheidingen Koningsdag 2018

Burgemeester Francisca Ravestein reikte op donderdag 26 april Koninklijke Onderscheidingen uit aan acht inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Acht gedecoreerden met in het midden burgemeester Ravestein

Foto: Cok van den Berg

Zij hebben zich op bijzondere wijze ingezet voor onze samenleving. En de samenleving heeft op haar beurt die inzet zo gewaardeerd, dat deze mensen zijn voorgedragen voor een onderscheiding. Het betreft de volgende personen:

Er is een onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw uitgereikt aan:

Mevrouw Prof. Dr. J. (Jenny) Dankelman

Mevrouw Dankelman is verbonden aan de TU Delft en heeft een pioniersrol vervuld op het gebied van de ontwikkeling van innovatieve instrumenten voor gebruik in de operatiekamer. Vervult diverse bestuursfuncties op de TU en in organisaties op haar vakgebied. Zet zich in voor maatschappelijke doelen zoals het project Safe Global Surgery en het Delft Women in Science netwerk (DEWIS).

Er zijn onderscheidingen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan:

Mevrouw P.C. van den Engel-Veenswijk (Petra)

Zij behoort tot de toporganisten van de orgelwereld. Heeft de muziekcultuur van de Maria van Jessekerk in Delft op een hoger plan gebracht en zich sterk gemaakt voor de restauratie van het Maarschalkerweerd-orgel in deze kerk. Zij vertegenwoordigt ons land regelmatig op hoog niveau in het buitenland.

Het echtpaar N.T. Bouwman-van der Stel (Nathalie) en R.W. van der Stel (Rob)

Zij ontvangen beiden de onderscheiding voor hun inspanningen voor meer kennis en onderzoek naar het Rett Syndroom via hun stichting Terre, waarvoor zij sponsorgelden verzamelen.

De volgende personen ontvingen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Mevrouw G.O. Bendt-Wijsman (Georgine)

Zij ontvangt de onderscheiding voor haar jarenlange en zeer uiteenlopende activiteiten bij de Evangelische Broedergemeente (EGB) in Den Haag als vrijwilligster en bestuurslid.

De heer P. Hoogland (Piet)

Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn activiteiten als vrijwilliger en bestuurslid onder meer bij bewonersvereniging Koningshof, voormalige Hervormde gemeente van Pijnacker en Delfgauw, Protestantse Kerk in Pijnacker-Delfgauw en de Stichting Algemene Begraafplaats Sint Janshof in Pijnacker-Nootdorp.

De heer E. Janzen (Bertus)

Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn jarenlange en veelzijdige inzet voor Stichting Duurzaamheid Papaver Delft en Video Groep Pijnacker (VGP) als vrijwilliger en bestuurslid.

Mevrouw C.C. Lugtigheid-Weerheim (Conny)

Zij ontvangt de onderscheiding vanwege haar inspanningen als vrijwilligster voor Avanti Korfbal Pijnacker en voor haar inzet voor de Regenboogschool, Dorpskerk, Seniorensociƫteit en Gospelpopgroep Puur in Nootdorp.