Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Koninklijke Onderscheidingen 2019

Burgemeester Francisca Ravestein reikte op vrijdag 26 april Koninklijke Onderscheidingen uit aan tien inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Lintjesregen 2019

Foto: Cok van den Berg

De volgende personen ontvingen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

De heer Bennink

Hij ontvangt de onderscheiding omdat hij jarenlang actief was bij het zondagschoolkamp ‘De Blijde Stem’ het latere KidSZkamp. Van 1991 tot 1998 was hij voorzitter van Stichting ‘De Poort’ . Daarnaast was hij ouderling/kerkvoogd/kerkrentmeester bij wijkgemeente De Acker tot eind 2006. Van 2003 tot 2012 was hij bestuurslid en later voorzitter van de Aktiviteitengroep Noord. Nog steeds is de heer Bennink op vrijwillige basis koster van wijkgemeente De Acker.

Mevrouw Grootveld-van der Harst

Zij ontvangt de onderscheiding omdat ze al meer dan 16 jaar secretaris is bij de Nootdorpse Christen Vrouwen Vereniging. Naast het secretarisschap organiseert zij voor de vereniging jaarlijks 9 thema-discussieavonden en tweemaal een dagtocht. Daarnaast is zij nog steeds als vrijwilliger actief in de Protestantse Wijkgemeente Nootdorp.

De heer Van Meel

Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn vrijwilligerswerk sinds 1984 bij de Hockeyclub Pijnacker waar hij meebouwde aan en de bouw begeleidde van het nieuwe clubhuis. Ruim 25 jaar is hij als vrijwilliger betrokken bij de Tennisvereniging Pijnacker waar hij een bijdrage leverde aan de ombouw van het tennispark en de verbouw van het oude clubhuis. Vanaf 2014 is hij vrijwilliger bij de Halve Marathon Oostland.

Mevrouw Van Leeuwen-van der Voort

Zij ontvangt de onderscheiding omdat ze al 29 jaar een trouwe vrijwilliger is bij de bibliotheek in de vestiging Nootdorp. Zij heeft alle verhuizingen van de bieb meegemaakt en hoopt ook de verhuizing naar CulturA mee te maken. Naast de uitleen van boeken verzorgt zij ook de “Boek-aan-huis-service”. Voor veel lezers is zij een bekend gezicht in de bibliotheek!

De heer Grootenboer

Hij ontvangt de onderscheiding omdat hij tussen 1980 en heden veel verschillende vrijwilligersactiviteiten heeft gedaan. Hij is/was o.a. actief bij DOTO, de bouwspeelplaats, de Ontmoetingskerk, DSVP, de voedselbank en de sportraad. Zo vervult hij al 27 jaar de functie van secretaris bij DSVP, is hij hulpkoster in de Ontmoetingskerk en is vanaf 2014 actief bij de Voedselbank Delft, uitdeelpunt Pijnacker.

Mevrouw Knopper-van Duuren

Zij ontvangt de onderscheiding omdat ze al 35 jaar eigenaresse en docent van balletschool De Dansacker is. Naast de reguliere balletlessen werkt zij ook mee aan dansprojecten, ontwikkelt zij eigen dansprogramma’s en bedenkt zij verhalende voorstellingen. Daarnaast is de balletschool een erkend leerbedrijf. In de balletschool staat de dans centraal maar nog belangrijker is het plezier van de dansers.

De heer Teunissen

Hij ontvangt de onderscheiding omdat hij in 1977 begonnen is met vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging Lodewijk in Hilligersberg. Ruim 25 jaar is hij vrijwilliger bij de Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker waarvan van 1993-2006 als vice-voorzitter. Daarnaast was hij van 2000-2008 voorzitter van korfbalvereniging Avanti. Op kerkelijk gebied was hij van 2011 tot 2015 vice-voorzitter van de Heilige Joannes de Dooperkerk. Sinds de oprichting van de Sportraad is hij voorzitter van het bestuur.

De heer Kooijmans

Hij ontvangt de onderscheiding omdat hij veel vrijwilligerswerk heeft gedaan en doet dat nog steeds binnen de voetbalwereld. Hij is begonnen als vrijwilliger bij VV Het Witte Dorp in Overschie. Daarna naar VV Kethel Spaland in Schiedam waar hij van 1973-1983 voorzitter was. Vanaf 1983 is hij bestuurslid bij de KNVB-afdeling Rotterdam en van het KNVB District West IV. Nog steeds is de heer Kooijmans actief betrokken bij de organisatie van de Rotterdamse voetbaltoernooien.

Mevrouw Theeuwsen - Kardol

Zij ontvangt de onderscheiding omdat ze al ruim 40 jaar actief is als vrijwilliger. Van 1975-1998 was zij contactpersoon van het kerkkoor “Young Voices”. Van 2000-2008 was zij lid van de kerkenraad van destijds wijk Oost van de Hervormde Gemeente, de huidige Dorpskerk en De Acker. Vanaf 2007 verzorgt zij de administratie van de begraafplaats. Daarnaast is zij ook nog steeds actief bij het HGOP en vervult zij een belangrijke rol bij het Historisch Informatie Punt in de bibliotheek.

De heer Kardol

Hij ontvangt de onderscheiding omdat hij van 1978 tot 2018 voorzitter was van het Pijnackers Mannenkoor. Van 1976 tot 2018 was hij ook collectant in de Dorpskerk van Pijnacker. Hij heeft destijds in de bouwcommissie van de Beatrixschool gezeten en was ruim 10 jaar, tot 2018, beheerder van het CJMV gebouw. Van 2015-2018 heeft hij als chauffeur op de buurtbus gereden.