Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Koninklijke onderscheiding voor Dhr. Ottink

Burgemeester Francisca Ravestein heeft op vrijdag 5 juni een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Alfred Ottink. Hij ontving de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van zijn afscheid van de brandweer in Pijnacker.

Uitreiking koninklijke onderscheiding en afscheid Alfred Ottink

De heer Ottink begon zijn carrière bij de jeugdbrandweer van het brandweerkorps van Pijnacker toen hij 12 jaar was. Op zijn 18de werd hij brandweervrijwilliger, waarbij hij zich specialiseerde in brandpreventie en het beheer van de verbindingsmiddelen. Ook was hij organisator van oefenavonden voor vrijwilligers en mede-initiator van het bedrijfsopvangteam, dat collega’s opvangt na ernstige en traumatische gebeurtenissen. Hij hield zich bezig met de organisatie van de Open Dagen van de Brandweer en Politie en was bestuurslid van de personeelsvereniging. Ook was hij jurylid bij jeugdbrandweerwedstrijden.

In 1997 werd hij unaniem door de selectiecommissie aangewezen als kandidaat voor de ontstane functie van brandweerman en bleef daarnaast ook bovengenoemde activiteiten uitvoeren.

De heer Ottink heeft met bovenstaande activiteiten een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van het brandweerkorps in Pijnacker maar zeker ook aan een goede sfeer op de werkvloer. Hij neemt nog geen officieel afscheid van de brandweer maar zal nog een jaar lang werken voor Brandweer Haaglanden op een nog nader te bepalen standplaats.