Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Jan Greeve

Burgemeester Francisca Ravestein reikte op zaterdag 19 maart een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J.M.M. Greeve uit Nootdorp. Hij ontving de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de tweejaarlijkse vrijwilligersavond van RKDEO in Nootdorp.

De heer Greeve heeft zich als vrijwilliger ingezet voor:

RKDEO

De heer Greeve is van 1981 tot heden vrijwilliger bij en voorzitter (1991 – 2000) van de voetbalclub RKDEO. Betrokkene was lid van de jeugdcommissie en trainer/coach van diverse jeugdelftallen (1999 – 2005). Daarnaast was hij oprichter en voorzitter van de scheidsrechtercommissie, en verantwoordelijk voor het opleiden en begeleiden van scheidsrechters (2004-2010). Hiervoor werd de vereniging beloond door de KNVB. Verder was hij oprichter van de commissie normen en waarden. Als voorzitter van meerdere bouwcommissies realiseerde hij o.a. de nieuwe sporthal in Nootdorp, een tribune met kleedkamers en de noodzakelijke verplaatsing van sportvelden als gevolg van de bouw van de wijk Ypenburg. Thans is hij nog barvrijwilliger en ondersteunt de penningmeester met de financiële administratie.

Uitreiking koninklijke onderscheiding Jan Greeve

Foto: Cok van den Berg fotografie.

KNVB

De heer Greeve is in 2001 lid geworden van de algemene vergadering amateurvoetbal en in 2007 lid van de bondsvergadering van de KNVB. Als afgevaardigde amateurvoetbal maakt hij deel uit van de kamer zaalvoetbal. Vanaf 2007 was hij voorzitter van deze kamer. Als voorzitter van de kamer zaalvoetbal was hij in 2010 lid van de regiegroep zaalvoetbal en vervulde hij van 2007 tot 2012 de functie van adviseur van de licentiecommissie zaalvoetbal.

HFC ADO Den Haag

Van 2008 – 2015 was de heer Greeve vrijwilliger bij en bestuursvoorzitter van de stichting HFC ADO Den Haag. Betrokkene was tevens lid van de ledenraad en lid van de financiële commissie.

Project “Stars in their eyes”

De heer Greeve zette zich van 2009 – 2013 in voor het project “Stars in their eyes” waarbij hij voetbalcoaches opleidde die werken in achterstandswijken in Zuid-Afrika.

Sportplatform Pijnacker-Nootdorp

Het sportplatform is een adviescommissie op sportgebied voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De heer Greeve was lid van dit platform van 2003 – 2009 en is vanaf 2008 tot op heden jurylid van de jaarlijkse sportverkiezing.

Met bovengenoemde activiteiten heeft de heer Greeve laten zien een belangrijke maatschappelijke bijdrage te leveren, niet alleen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp, maar ook daarbuiten.