Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Klaar voor de Energy Battle!

Vandaag starten tien inwoners, raadsleden en collegelid Jaap van Staalduine met de Energy Battle. Dit is het eerste team dat meedoet aan de energiebesparingswedstrijd tussen gemeenten.

Logo Klimaatverbond Energy Battle

Een leuke manier om mensen bewust te maken van hun energieverbruik.

Op deze ludieke manier wil de gemeente aandacht vragen voor duurzaamheid. En het is voor de deelnemers bovendien een unieke kans om te besparen op energieverbruik en de energierekening.

Deelnemers

Er doen 11 gemeenten mee, elk met drie teams van 10 personen. Elke deelnemer krijgt een energiemeter -een wattcher- thuis om in vier weken zoveel mogelijk energie te besparen. Daarna gaan de energiemeters door naar het volgende team. De gemeente met de grootste gemiddelde energiebesparing wint.

Wethouder Bert van Alphen in de voorronde

In de voorronde gaf wethouder Bert van Alphen de aftrap voor de energiebesparingswedstrijd. Hij heeft vier weken lang een wattcher in huis gehad en in die tijd erg op zijn energieverbruik gelet. Helaas is Bert niet de wethouder met de meeste energiebesparing, maar hij is wel enthousiast over de wedstrijd: “Het is een leuke manier om meer zicht te krijgen op je energieverbruik. Bij mij thuis is er nu al een duidelijke bewustwording. Ik merk dat je toch best nonchalant omgaat met de kleine dingen. En die kunnen bij elkaar een groot verschil maken. Een licht laat je zo aanstaan. De Energy Battle laat je zien op welke punten je makkelijk kunt besparen. Dat is winst voor het milieu en je portemonnee.”