Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Kadeverbetering Hazepad

Het Hoogheemraadschap Delfland werkt aan waterveiligheid. Dit jaar wordt de kade langs het Hazepad aangepakt. Deze kade is niet stabiel en het fietspad is verzakt. Voor uw veiligheid is het Hazepad zeker tot eind 2020 afgesloten. Fietsers kunnen omrijden via de wijk De Bras. Het wandelpad door het bos is verboden voor fietsers.

Afsluiting Hazepad wegens werkzaamheden, fietsomleidingen via wijk De Bras en voor wandelaars via het bos.

Waarom is de afsluiting nodig?

De kade langs het Hazepad wordt in 2020 verstevigd door het Hoogheemraadschap van Delfland. Dit is hard nodig omdat de kade niet stabiel is en ook het fietspad langs de kade plaatselijk verzakt is. Het extra belasten van de kade kan instorting tot gevolg hebben. Voor uw veiligheid is fietsen over het Hazepad daarom niet meer toegestaan. De bedoeling is om de fietsroute eind 2020 of begin 2021 weer te openen.

Wat betekent dit voor mij?

In de periode van de afsluiting kunt u geen gebruik maken van het fietspad. Volg de omleidingsroute die op de omleidingsborden staan aangegeven. Deze omleiding kost u 3 minuten extra reistijd.

Niet rijden op het wandelpad

Het gebruik van het wandelpad door het bos gelijk aan het Hazepad is alleen toegestaan wanneer u lopend de fiets aan de hand neemt. U kunt een boete krijgen van Staatsbosbeheer wanneer u over het wandelpad fietst. Ook gemotoriseerde voertuigen zijn niet toegestaan op het wandelpad.

Wat gaat er gebeuren?

Begin dit jaar is gestart met het maken van een ontwerp voor de kade. Er zijn nog geen zichtbare werkzaamheden uitgevoerd. Die gebeuren pas als het ontwerp klaar is:

  • verwijderen beschadigde fietspad;
  • stabiel maken kade;
  • herstellen fietsroute.

Hoe blijf ik op de hoogte van de werkzaamheden?

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden via speciale projectpagina of de sociale mediakanalen van het Hoogheemraadschap Delfland.

Vragen over de omleiding? Bel de gemeente.

Heeft u vragen over de wegafzetting of de omleiding? Neem dan contact op met de gemeente Pijnacker-Nootdorp via telefoonnummer 14 015 (niets ervoor, niets erachter) of stuur een e-mail naar: info@pijnacker-nootdorp.nl.

Vragen over de kade? Bel het Hoogheemraadschap.

Voor vragen over de kade kunt u contact opnemen met het Hoogheemraadschap Delfland. Bel hiervoor naar 015 - 260 81 08.