Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Jouw Delfgauw: een podium voor het dorp

Maak kennis met een parade van talent van eigen bodem op zondag 29 mei. Het centrum van Delfgauw staat tijdens Jouw Delfgauw bol van optredens, demonstraties en creatieve of ontspannende workshops. Of snuffel langs de kunstwerken en kramen van actieve en creatieve dorpsgenoten.

Veel talent

Tijdens de aftrap in het Sportcafé op 15 april bleek al dat het in Delfgauw barst van het talent! Zo’n veertig deelnemers verzamelden zich om hun ideeën te bespreken voor Jouw Delfgauw. Jong en oud gingen energiek aan de slag. Soms was een stoelendans nodig. “Zit ik wel goed?” vroegen de creatieve ‘naaitantes’ Suzanne van der Vlist en Marleen Goemans zich af. De ondernemende inwoonsters zijn ook te vinden bij respectievelijk de zwerfafvalpakkers en het Overdagkoor. Het resultaat van de gebundelde krachten is te zien op 29 mei. Hieronder het programma en een paar voorbeelden.

Programma

Jouw Delfgauw begint en eindigt op het plein bij het winkelcentrum en gebouw De Zeven Linden. Daar is ook het centrale informatiepunt. Bij de meeste activiteiten kun je zo aansluiten, maar soms moet je reserveren. Op 29 mei wordt een programma uitgereikt met alle gegevens. Check ook de website www.jouwdelfgauw.nl en facebook voor actuele informatie.

  • 12.00 uur - Vroege vogeloptreden door blaaskwintet
  • 13.00 uur - Feestelijke opening met (muzikale) optredens
  • 13.30 uur - Start activiteiten
  • 13.30-14.30 uur - Ronde 1
  • 14.30-15.30 uur - Ronde 2
  • 15.30-16.30 uur - Ronde 3
  • 17.00 uur - Feestelijk afsluiting met (rock)muziek

De hele middag zijn er korte optredens, een expositie, creatieve markt en luchtkussens. De sporthal, De Kiezel, het Sportcafé, bibliotheek en schoolplein zijn geopend.

Meedoen?

Kun je op 29 mei meehelpen als vrijwilliger? Wil je weten of er nog plek is voor jouw verrassingsact? Mail naar jouwdelfgauw@gmail.com

Simone bestijgt Delfgauws podium

“Ik vind het heel leuk om mensen uit mijn eigen plaats te leren kennen. Zo kunnen we samen Delfgauw op de kaart te zetten.”

Aan het woord is Simone van Klaveren, cabaretière en actrice, en vorig jaar afgestudeerd aan de Paul van Vliet Academie. Nu gaat Delfgauw met haar talent kennismaken. Simone bereidt humoristische acts voor, waarin zij in tutu haar befaamde onsportiviteit zal etaleren. De cabaretière heeft een scherpe blik en richt die ook op de inwoners, wees dus op je hoede! Simone hoefde niet lang na te denken over haar deelname aan Jouw Delfgauw.

“Een unieke kans om op te treden in je eigen omgeving.”

De Delfgauwse is op 29 mei niet te missen, want ze zal ook de presentatie van de middag op zich nemen.

Expositie en creatieve kramen

Wat kun je deze middag nog meer verwachten op cultureel gebied? Luister eens naar meerstemmige koren van eigen bodem, een rockband, blaaskwintet of gitaardemonstraties. Ook de beeldende kunsten komen ruim aan bod: kunstenares Brighart wandelt met je langs kunstzinnige plaatsen in Delfgauw. In het atrium is een expositie met fotowerk, tekeningen en schilderijen en een fotopresentatie over oud Delfgauw. Of ontmoet makers van sieraden, edelsmeedwerk en kalligrafie op de creatieve markt. Tot slot kun je creatieve workshops volgen, zoals meditatief boetseren of schilderen.

Aandacht voor lichaam en geest

Niets is belangrijker dan je gezondheid. Sport hoort bij een gezonde levensstijl en dus ook bij Jouw Delfgauw. In de sporthal kun je daarom een badminton clinic volgen. Team Carvalho Sports laat je op een opzwepende manier ervaren wat Taekwondo is. In basisschool De Triangel zijn er dansworkshops van Balletschool Delfgauw. Iets rustiger gaat het er aan toe met koersbal in De Kiezel, vergelijkbaar met jeu-de-boules, en leuk voor jong en oud.

Ontmoet gelijkgestemden

In het voormalige Lighthouzz vindt een ‘Body en Mind beurs’ plaats, waar je kennismaakt met onder andere massage, natuurgeneeskunde, aromatherapie, meditatie en coaching. Yogadocente Melissa Hempelman organiseert een ‘mini yoga sessie’. Daarnaast coördineert ze de aanbieders op de beurs.

“Goed om Body, mind en spirit meer op de kaart te zetten. Zo leer je meteen gelijkgestemden kennen”, aldus Melissa.

Test je gezondheid

De ruimte voor de apotheek is deze middag een gezondheidsplein, een samenwerking van gezondheidsaanbieders uit de omgeving. Wil je eens testen of je eventueel diabetes hebt? Met een eenvoudig prikje weet je meer. Ook krijg je informatie om te weten hoe je diabetes of obesitas kunt voorkomen.

Delfgauw groeit en bloeit

Hoe groen is Delfgauw eigenlijk? Steek je licht eens op bij Harm Duel, die in de buurttuin De Stuivelaar vertelt over wat er groeit en bloeit en hoe deze mooie tuin wordt onderhouden. Waarom mag er bijvoorbeeld overal onkruid groeien? Behalve voor de bloemetjes is er deze middag aandacht voor de bijtjes. Op het plein geeft een imker uitleg. De Delfgauwse Afval Pakkers organiseren een 'zwerfvuilbingo' voor een schoon Delfgauw. Mogelijk worden ook natuurexcursies rond Delfgauw gehouden.

Rond het kampvuur

Natuurlijk mag de Scouting, altijd volop bezig in de natuur, niet ontbreken. Boven een veilig kampvuur kunnen kinderen een marshmallow roosteren. Of leggen een bijzondere knoop bij het ‘hout- en touwwerk’. Verder belooft Scouting Hedera een actieve spelverrassing bij het water.

Voetje voor voetje

Meet je ecologische voetafdruk eens op. Of wil je je voeten laten wassen en verzorgen? Wat kan het Bijbelverhaal over voeten wassen je leren over leiderschap? ‘KerkDelfgauw’ aan de Zuideindseweg, komt naar het plein met een programma voor alle leeftijden rond het thema 'op goede voet'.

Dominee Robert Stigter:

"Wij laten mensen graag kennismaken met ons aanbod op het gebied van spiritualiteit, cultuur en duurzaamheid. Veel inwoners zijn nog nooit in ons kerkgebouw geweest. Daarom kan iedereen ook terecht voor een rondleiding door het gebouw en een kopje koffie.”