Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Jongerenwerk Pijnacker

Stichting Jeugd- en jongerenwerk Midden-Holland heeft tien jongerenwerkers actief in Pijnacker-Nootdorp. In Pijnacker helpen zij jongeren in hun weg naar volwassenheid met contacten op straat, jongerenspreekuren en het meidenwerk.

De straat op

De jongerenwerkers gaan de straat op om jongeren te ontmoeten en te leren kennen. Ook gaan zij langs bekende overlastlocaties. Jongeren kunnen hun verhaal kwijt bij de jongerenwerkers die de jongeren op hun beurt motiveren om zelf activiteiten te bedenken en uit te voeren. Als het nodig is, bemiddelen zij tussen buurtbewoners en jongeren, of bieden zij professionele hulp bij het oplossen van problemen.

Jongerenspreekuren

  • Elke dinsdag op het Stanislas college in de grote pauze. Samen met iemand van de politie of iemand uit het kernteam is er een jongerenwerker aanspreekbaar voor jongeren en leraren.
  • Eens in de maand in de bibliotheek in Pijnacker. Hier kunnen jongeren terecht met al hun vragen over liefde, seksualiteit, drugs, sociale media, vrienden, familie en zoveel meer. Jongeren t/m 23 jaar zijn welkom en geen vraag is raar!

Meidenwerk

Elke dinsdagavond in kindercentrum Wombat op de Goudenregensingel is er speciaal voor meiden van 10-15 jaar het meidenwerk. Meiden doen samen leuke activiteiten en gaan met elkaar in gesprek over thema’s als liefde, gevaren en social media gebruik, gezonde voeding en beweging, verschillen in cultuur. Op dit moment is er een combinatie van een groep Syrische en Nederlandse meiden. Een leuke manier om te integreren en elkaar te leren kennen.

Het team van Jongerenwerk Pijnacker