Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Jaarwisseling rustig en gezellig

Het nieuwe jaar is op gezellige wijze ingeluid in de gemeente. De jaarwisseling verliep rustig en gezellig, maar door de regen ook erg nat.

Feestelijk

Op veel plekken in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede werd feest gevierd en vuurwerk afgestoken. Burgemeester Buddenberg reed ’s nachts met de politie mee. Hij is blij met de rustig verlopen nacht en de goede sfeer. Burgemeester Buddenberg: “Door de regen vierden veel mensen binnen feest, waardoor het relatief rustig was op straat. De lokale horeca het Witte Paard in Nootdorp en de Guyter in Pijnacker hadden een gezellig volle tent. Waar mensen buiten feestvierden, zoals bij het vreugdevuur in Delfgauw, verliep alles in goede sfeer. Ook de samenwerking met de organisatie van het vreugdevuur is goed verlopen."

Minder incidenten

Rond deze jaarwisseling waren er minder incidenten dan vorig jaar. Zij bleven beperkt tot een aantal (vuurwerk)brandjes en opgeblazen prullenbakken. Op de Laan der zeven linden stond om 0.30 uur een voordeur op een galerijflat in de brand. De omwonenden hebben de brand geblust. Dankzij hen is erger voorkomen. In de vooravond naar de jaarwisseling hield de politie in Delfgauw een jongen aan die een prullenbak had vernield. Deze jongen krijgt een Halt verwijzing en zijn ouders betalen de schade.

Maatregelen

Zoals elk jaar heeft de gemeente eind december een aantal maatregelen genomen om de jaarwisseling rustig te laten verlopen. Het team Veiligheid is samen met de politie, het jongerenwerk, de afdeling wijkbeheer en de brandweer actief om snel in te kunnen spelen op ontwikkelingen. Om schade te voorkomen zijn papier-, textiel-, kunststof- en ondergrondse afvalcontainers zo veel mogelijk dichtgemaakt of weggehaald. Vanaf donderdag 2 januari zijn de bakken en containers weer te gebruiken.