Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Jaarwisseling in Pijnacker-Nootdorp: rustige en gezellige nacht

In de nacht van 31 december op 1 januari is het nieuwe jaar op gezellige wijze ingeluid op diverse plekken in de gemeente. De jaarwisseling verliep rustig, gezellig en door de vele regen ook erg nat.

Feestelijk

Het vreugdevuur op het terrein achter de Pottenbakkerstraat in Delfgauw was een succes en trok ondanks de regen veel publiek. Ook op veel andere plekken in Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede werd feest gevierd en vuurwerk afgestoken. Burgemeester Buddenberg reed ’s nachts met de politie mee en was blij met de goede sfeer. Burgemeester Buddenberg: “Het was rustig op straat. Veel mensen vierden binnen feest door het slechte weer. Het vreugdevuur in Delfgauw was ronduit spectaculair!"

Incidenten

De incidenten bleven beperkt tot een caravanbrand in Oude Leede en een grote straatbrand in Delfgauw. In dat laatste geval ontstond een vechtpartij met meerdere personen. Niemand werd daarbij aangehouden. Politieagenten hielden gedurende de nacht drie verdachten aan die zich schuldig maakten aan belediging en het niet voldoen aan bevelen van de politie. Op oudejaarsavond hielden agenten een 23-jarige Haagse verdachte aan die met illegaal vuurwerk een verkeersbord op de Stationsstraat in Pijnacker opblies. Opvallend was een zeer dronken meisje van 12 jaar dat onwel werd en een 16-jarige meisje dat eveneens door alcoholgebruik medische hulp moest krijgen.

Maatregelen

Zoals elk jaar heeft de gemeente eind december een aantal maatregelen genomen om de jaarwisseling rustig te laten verlopen. Het team Veiligheid is samen met de politie, het jongerenwerk, de afdeling wijkbeheer en de brandweer actief om snel in te kunnen spelen op ontwikkelingen. Om schade te voorkomen zijn papier-, textiel-, kunststof- en ondergrondse afvalcontainers zo veel mogelijk dichtgemaakt of weggehaald. Desalniettemin had de brandweer in de aanloop naar oud en nieuw en tijdens de nacht zelf geregeld te maken met brandjes, vooral in (ondergrondse) vuilcontainers. Ook afval dat naast de dichte bakken gezet werd, vatte meerdere malen vlam. Vanaf woensdag 2 januari zijn de bakken en containers weer te gebruiken.