Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Iedereen een kans; medewerker met een arbeidsbeperking

Om mensen met een arbeidshandicap aan het werk te helpen en te houden, komt de overheid werkgevers tegemoet in de loonkosten. We spreken over een arbeidsbeperking wanneer iemand door lichamelijke, verstandelijke of psychische redenen alleen onder aangepaste omstandigheden zijn of haar werk kan doen.

Je kunt hierbij denken aan mensen die slechthorend of slechtziend zijn of mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Maar bijvoorbeeld ook aan mensen met een nierziekte.

Doelgroepregistratie

Mensen met een arbeidsbeperking worden geregistreerd in het doelgroepregister. Het UWV stelt vast of iemand in aanmerking komt voor registratie in het register. Een registratie in het doelgroepregister betekent dat de persoon in kwestie (minimaal) de komende twee jaar niet in staat is om zelfstandig het minimumloon te verdienen door ziekte of een handicap.

Ondersteuning voor werkgevers

Werkgevers die een medewerker in dienst nemen met een doelgroepregistratie, komen in aanmerking voor een aantal (financiële) voordelen. Benieuwd naar deze voordelen? Of benieuwd naar een verhaal uit de praktijk van Plus Sabine Zondag? Lees het in de onderstaande folder.

Werken met deze mensen geeft voldoening en werkplezier

Het verhaal uit de praktijk van Sabine Zondag, eigenaar Plus Sabine Zondag:

Plus Sabine Zondag staat in haar winkel
“Je hoort nog wel eens van ondernemers dat werken met mensen met een arbeidsbeperking teveel gedoe is. Maar werken met deze mensen is niet alleen goed voor de medewerker, het is ook goed voor je bedrijf! Natuurlijk moet je bereidt zijn om te investeren in aandacht en tijd, maar daar krijg je volwaardige medewerkers voor terug.”

Meer informatie

Zoekt u meer informatie? Kijk dan op de website van de UWV:

Of bent u op zoek naar meer informatie over werken met mensen met een arbeidsbeperking? Kijk dan op de website van de rijksoverheid, www.rijksoverheid.nl