Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Honden aanlijnen en hondenpoep opruimen!

Wist u dat hondenpoep een van de grootste ergernissen is?

Het zorgt ervoor dat mensen een hekel krijgen aan honden. En dat is jammer. Niemand vindt het leuk om in hondenpoep te trappen, ook hondenbezitters niet. Ruim daarom hondenpoep altijd op en houd rekening met een aantal zaken.

Wie een hond uitlaat, moet er binnen de bebouwde kom voor zorgen dat er geen hondenpoep achterblijft. Hondenpoep kan een infectieziekte (zoönose) veroorzaken. Hondenuitlaters moeten altijd iets bij zich hebben om de poep op te ruimen, ook op uitrenterreinen. En de hondenpoepzakjes gooit u na gebruik natuurlijk in een prullenbak.

Aanlijnen

Honden kunnen niet overal loslopen, omdat ze hierdoor het verkeer, hardlopers, vee en zichzelf in gevaar kunnen brengen. In de hele gemeente Pijnacker-Nootdorp moeten honden altijd aangelijnd zijn, behalve op uitrenterreinen of andere duidelijk aangewezen terreinen.

Uitrenterreinen

Uitrenterreinen zijn aangeven met groene bordjes met daarop de tekst ‘Uitrenterrein: hond mag los, opruimen moet’. Ook hier moet de hondenpoep dus worden opgeruimd. Voor een overzicht van alle uitrenterreinen kijkt u elders op www.pijnacker-nootdorp.nl

Niet op sport- en speelterreinen

Honden mogen niet komen op of in kinderspeelplaatsen en speelweides en openbare sportvelden. Deze plekken zijn aangegeven met rode bordjes met de tekst: ‘Verboden voor honden’.

Controle regels

Handhavers van de gemeente controleren de naleving van de regels. Zij kunnen niet alles zien. Ook u kunt uw medebewoners aanspreken op hun gedrag als dat nodig is. Wist u trouwens dat mensen die de regels niet naleven een boete riskeren van meer dan €100?