Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Hoe veilig is onze gemeente?

Hoe veilig voelt u zich in uw buurt? Heeft u het afgelopen jaar te maken gehad met een misdrijf? Wat vindt u van het optreden van de politie?

Inbreker met bivakmuts op en koevoet in de hand gluurt door het raam naar binnen

Over deze en andere thema’s gaat de Veiligheidsmonitor. 740 inwoners van Pijnacker-Nootdorp krijgen een uitnodiging om mee te werken aan dit onderzoek.

Landelijk

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, overlast in de buurt en het optreden van gemeente en politie. Dit jaar doen 27 van de 400 gemeenten mee aan dit onderzoek. In onze gemeente start het onderzoek in augustus. De resultaten van de gemeenten én de uitkomsten van de landelijke meting worden in maart 2015 verwacht.

Samen

Burgemeester Francisca Ravestein benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: “Het is essentieel dat we weten wat onze inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente vinden. We zijn een veilige gemeente en willen dit vasthouden. Met de resultaten van de Veiligheidsmonitor kunnen we ons veiligheidsbeleid effectiever maken. Het onderzoek biedt ook aanknopingspunten om met inwoners en ondernemers in gesprek te komen over wat een ieder kan bijdragen aan veiligheid. Een veilige gemeente maken we immers samen.”

Vragenlijst

Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research, in nauwe samenwerking met het Centraal Bureau van de Statistiek. Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging van I&O Research om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen op internet. Meer informatie: www.veiligheidsmonitor.nl.