Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Herinrichting Koningshof (riolering en buitenruimte)

Na zo’n 40 jaar is het riool in Koningshof verzakt en aan vervanging toe. Ook worden kabels en leidingen van gas en elektriciteit vervangen of onderhouden als dat nodig is. Daarnaast hogen we de wijk op en richten we de openbare ruimte opnieuw in. Op dit moment werken we in Koningshof-West aan de herinrichting van de laatste fase.

Projectteam

Door wisseling van projectleider voor het project ‘Koningshof: de laatste fase‘ heeft het project enige vertraging opgelopen. De projectleider die u in maart 2019 heeft gesproken, is niet meer werkzaam bij onze gemeente. Projectleider Fred Maas neemt de projectvoorbereiding én uitvoering nu over.

Korte projectupdate

Momenteel werkt het projectteam van de gemeente samen met een ingenieursbureau aan een voorlopig ontwerp van uw buurt. In het eerste kwartaal van 2020 verwachten we dit ontwerp aan u te kunnen presenteren tijdens een bewonersavond. U wordt hiervoor nog uitgenodigd.

Projectgrenzen

De projectgrenzen van de laatste fase van Koningshof zijn vanaf fase 6 richting de Oranjelaan(inclusief het kruispunt) lopend langs sportcomplex Het Baken en aansluitend op het laatst heringerichte deel van de Rivierenlaan.

Kaart

Bekijk ook de interactive kaart waarop u alle deelprojecten kunt vinden over de herinrichting van Koningshof.

Wat hebben we tot nu toe gedaan?

  • Bewonersavond (maart 2019)
  • Ingenieursbureau gevraagd om samen met een team van de gemeente een voorlopig ontwerp te maken
  • Kinderinspraak Johannesschool. De inrichting van de speelplekken zijn door voorkeuren van kinderen bepaald (januari 2020)

Wat gaan we in 2020 nog doen?

  • Bewonersavond voorlopig ontwerp (1e kwartaal 2020)
  • Opstellen definitief ontwerp (2e kwartaal 2020)
  • Opstellen nota van beantwoording (2e kwartaal 2020)
  • Vaststellen definitief ontwerp (eind 2e kwartaal 2020)

Contact

Mocht u vragen hebben over de herinrichting van Koningshof dan kunt u terecht bij projectleider Fred Maas via Koningshof@pijnacker-nootdorp.nl.

Op de hoogte blijven?

Tijdens het project willen wij u, samen met de Bewonersvereniging Koningshof, zoveel mogelijk per e-mail op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Als u op de hoogte wilt blijven dan kunt u uw naam en adres mailen naar koningshof@pijnacker-nootdorp.nl. Uiteraard gebruiken wij deze gegevens alleen om u op de hoogte te houden van het project.