Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Hergebruik afval in de gemeente

In 2012 hebben inwoners van Pijnacker-Nootdorp 272.490 kilo aan elektrische apparaten ingeleverd. 84% van het materiaal is hergebruikt in de vorm van metalen, glas en plastic.

Meneer haalt spullen uit de auto bij een afvalbrengstation van Avalex

Als gemeente willen we op een verantwoorde manier met ons afval omgaan. Daarom laten we zoveel mogelijk het materiaal hergebruiken van de elektrische apparaten die apart worden ingeleverd bij het afvalbrengstation. Uit de rapportage van Wecycle, de organisatie die het hergebruik regelt, blijkt dat het afgelopen jaar 84% van het materiaal is hergebruikt. Bovendien vermeden we hiermee 917.745 kilo CO2 uitstoot.

Wecycle concludeert verder dat in 2012 in Pijnacker-Nootdorp relatief veel materiaal is ingeleverd bij het afvalbrengstation. Er is hier 5,4 kilo aan elektrische apparaten per inwoner ingeleverd terwijl dit landelijk gemiddeld 4,8 kilo is. Bij in grootte vergelijkbare gemeenten is dit 5,3 kilo per inwoner. Pijnacker-Nootdorp heeft voor deze prestatie een certificaat ontvangen van Wecycle. Overigens was 2012 het jaar waarin de pilot Afval Loont nog liep.

Doe mee met Wecycle-actie bij Avalex vanaf 1 mei

Lever uw afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen in bij een van de Avalex afvalbrengstations, zodat ze gerecycled kunnen worden. Bekijk de inleverlocaties op: www.avalex.nl/voor-inwoners/brengstations.

De eerste honderd inleveraars van een elektrisch apparaat of spaarlamp ontvangen een unieke ‘bag to the future’-tas. Ook worden er per afvalbrengstation 500 kanskaarten uitgedeeld voor een leuk uitje voor het hele gezin.