Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Handige tips voor de smalle beurs? NIBUD!

Bent u op zoek naar handige tips en hulpmiddelen hoe u beter kunt omgaan met uw financiën? Kijk dan eens op de website van het Nibud.

Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over de financiën van huishoudens. De medewerkers van het Nibud zijn specialisten in financieel gedrag, schuldhulpverlening, belastingen, financiële opvoeding en communicatie. Op de website van het Nibud, www.nibud.nl, staan veel besparingstips en is ook informatie te vinden over hoe je beter om kunt gaan met geld.

De website is overzichtelijk opgebouwd rondom thema’s als administratie, hulp bij schulden, lenen, meer doen met geld, sparen en dergelijke. Ook levenssituaties worden belicht, zoals kinderen krijgen, studeren, verhuizen, scheiden en overlijden. Twee instrumenten die via de Nibud-website zijn te gebruiken willen we hieronder nader belichten.

Het Nibud Persoonlijk Budgetadvies

Het Nibud Persoonlijk Budgetadvies laat zien waar uw geld blijft. Ook ziet u hoe u het doet in vergelijking met anderen. U ontvangt tips en krijgt zelf de regie over uw geld. Het Persoonlijk Budgetadvies is een handig en compleet hulpmiddel om inzicht te krijgen in uw inkomsten en uitgaven. Wat geeft u iedere maand uit? En is dat veel of weinig, vergeleken met anderen? Wilt u weten hoeveel u kunt sparen of bezuinigen? Het Nibud Persoonlijk Budgetadvies is te vinden op: http://service.nibud.nl/pba

Bereken uw recht

Weet u op welke toeslagen en landelijke subsidies u recht heeft? En hoeveel deze regelingen u opleveren? Op de Nibudsite ‘Bereken uw recht’ kunt u zien op welke landelijke tegemoetkomingen u recht heeft én kunt u direct berekenen wat deze regelingen u opleveren. Ook vindt u de instantie waar u de aanvraag voor tegemoetkoming kunt doen, bijvoorbeeld de Belastingdienst. Vaak kan de aanvraag zelfs direct via internet. De informatie is te vinden op: http://berekenuwrecht.nibud.nl