Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Handhaving verkeerd gestalde fietsen

In Pijnacker-Nootdorp kunt u niet overal uw fiets stallen. Er gelden regels om rommelige en onveilige situaties te voorkomen. Vooral bij winkelcentra en haltes van het openbaar vervoer.

Rij fietsen in fietsenrek langs de weg

Vanaf 1 april verwijdert Fietsdepot Haaglanden verkeerd geplaatste fietsen voor de gemeente, zodat gemeentelijke BOA’s meer tijd hebben voor het houden van toezicht in de openbare ruimte.

De regels. Wat mag niet?

  • Een fiets buiten fietsenstallingen of rekken plaatsen bij winkelcentra of bij haltes van metro en tram.
  • Een fiets langer dan 14 dagen onafgebroken laten staan in stallingen bij winkelcentra of bij haltes van metro of tram.
  • Een fietswrak op de weg laten staan. Dit is een fiets met gebreken die niet meer goed bruikbaar is.

Volle stalling?

Is een stalling vol, kijk dan waar u in de directe omgeving uw fiets mag stallen. De gemeente zal geen verkeerd geplaatste fietsen verwijderen als een stalling helemaal vol zit en er in de directe omgeving ook geen mogelijkheid is een fiets te stallen. Voorlopig zal de gemeente vooral handhaven bij de metrohaltes in Pijnacker en bij de centra van Pijnacker en Nootdorp.

Meer informatie

Wilt u weten hoe een fiets wordt verwijderd? En hoeveel het kost om een verwijderde fiets op te halen? Lees het artikel over het Fietsdepot Haaglanden.