Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Grote crisisoefening Samen Sterker

In de provincie Zuid-Holland wordt deze week een grootschalige crisisoefening gehouden om goed voorbereid te zijn, zodat we tijdens een daadwerkelijke ramp of crisis adequaat kunnen optreden. Hierdoor kunnen wij ook beter zorgen voor uw veiligheid.

Wat betekent deze oefening concreet voor u?

In de week van 4 tot en met 8 november 2013 zijn er overdag en ’s nachts hulpverleners (waaronder militairen) in Haaglanden aanwezig. Ook in de aanloop naar de oefening zult u vaker dan gebruikelijk hulpverleners en militairen in de regio zien.

Waar wordt er geoefend?

  • In Wassenaar oefent van 4 tot en met 7 november een verkenningseenheid van Defensie samen met politie rondom de N440 en de Hubertustunnel in het thema: Veiligstellen en Bewaken. In totaal zullen er 75 militairen aanwezig zijn waarvan circa 25 militairen “per keer”. Deze militairen dragen ongeladen wapens. Zij maken gebruik van enkele ‘Fennek’ voertuigen en jeeps.
  • In Delft vindt er op 6 november een oefening plaats in het Reinier de Graaf Gasthuis en op 7 november een opvangoefening op de Brasserskade.
  • In Den Haag wordt er geoefend op 5 november in het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ)en op 7 november in het MCH Leijweg en Westeinde.

Grootschalige crisisoefening Samen Sterker!

Ook gemeenten en veiligheidsregio’s bereiden zich voor op een mogelijke ramp of crisis. Daarom houden zij een grootschalige crisisoefening. Het is de eerste keer dat er in Zuid-Holland een dergelijke grote oefening plaatsvindt. In deze oefening werken verschillende crisispartners op het gebied van openbare orde en veiligheid samen om een crisissituatie te bestrijden. Het doel is om procedures op elkaar af te stemmen en te ervaren hoe de verschillende organisaties elkaar aanvullen, zodat we tijdens een daadwerkelijke crisis adequaat kunnen optreden.

Wat doet u?

Bent u voorbereid op een ramp of crisis? Het kan zijn dat de stroom langere tijd uitvalt, er geen water uit de kraan komt, of dat u tijdelijk uw huis moet verlaten vanwege een overstroming of een grote brand. Het is goed om u hierop voor te bereiden. Kijk voor meer informatie op de website van ‘Wat doe je’. Want rampen zijn niet te plannen, maar voorbereidingen wel.