Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Groot onderhoud Bosgebied Koningshof

De woonwijk Koningshof is omgeven door water en bosachtig groen met bomen en struiken. Na vele jaren is groot onderhoud aan dit gebied nodig. Dit gebeurt in de periode 2018-2020.

Bosgebied Koningshof

De groeninrichting van het hele gebied wordt aangepakt, met specifieke aandacht voor een aantal locaties, zoals aan de rand van het speelveld en eiland en langs weerszijden van de zuidrand van Koningshof. Hiermee blijft het gebied goed toegankelijk voor wijkbewoners en waardevol voor planten en dieren. Zo is het gebied bijvoorbeeld een waar paradijs voor vogels en vleermuizen.

Planning

  • In oktober 2018 is de firma Signa Terra gestart met het groot onderhoud in fase 1. Deze werkzaamheden rondt het bedrijf in april 2019 af.
  • Fase 2 wordt uitgevoerd in de periode oktober 2019 tot en met maart 2020.
  • De laatste fase start in het najaar van 2020.

Groot onderhoud- en renovatieplan

Het groot onderhoud- en renovatieplan voor het groengebied rondom de wijk Koningshof is opgesteld samen met een groep wijkbewoners. Zij hebben hiervoor idee├źn en suggesties aangeleverd, zoals de oever toegankelijker maken bij het speelveld, specifieke aandacht voor grote bomen en onderhoud van het bosgebied na alle verbeteringen.

Waarom is groot onderhoud noodzakelijk?

In het groen zijn door de jaren heen dichte groenranden met holle ruimtes ontstaan. Door geleidelijk bomen uit te dunnen en struiken te snoeien ontstaat licht en ruimte. Zo krijgen bomen die pas halfvolwassen zijn de ruimte om volledig te groeien. Ook ontstaat er meer variatie, wat voor dieren weer kansen biedt. Het snoeien geeft ook meer licht op het water. Dat is belangrijk voor de waterkwaliteit en de planten en dieren in het water. Ook met natuurvriendelijke oevers willen we hier voor zorgen. Zo blijft Koningshof ook in de toekomst voor mens en dier een fijne plek.