Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Groen karakter in Koningshof

Je zou het nu niet zeggen als je kijkt naar de herinrichting in fase 5, maar Koningshof blijft ook in de toekomst een groene wijk. Veel groen moet tijdelijk wijken voor werkzaamheden, maar dit komt zeker terug. Volgend voorjaar – in het plantseizoen - wordt naar verwachting nieuw groen geplant.

De vele bomen en struiken zijn en blijven kenmerkend voor Koningshof, ondanks dat de openbare ruimte in de wijk aan de krappe kant is. Veel groen staat bovenop of te dicht bij de riolering of kabels en leidingen. Dit moet helaas wijken voor de werkzaamheden in de grond. Ook kan er groen sneuvelen als er op bepaalde plaatsen zo veel moet worden opgehoogd dat de bomen en struiken het niet zullen overleven.

Vogelhuisje in een boom

Nieuw groen

Per projectfase bekijkt de gemeente de bomen en het groen. Hierbij letten we op de standplaats van de boom, de uit te voeren ophoging en het soort boom. De gemeente is terughoudend in het kappen en waar het kan, besparen we mooie gezonde exemplaren. Helaas moesten we in fase 5 zo’n 80% van de bomen en struiken verwijderen.

Hier komt nieuw groen voor terug, zodat de wijk ook in de toekomst zijn groene karakter behoudt. Dit is al te zien in fase 4 waar veel nieuwe bomen en heesters zijn geplant. Vaak op dezelfde plek maar wel een ander soort die beter past. U kunt zien wat de plannen zijn voor fase 5 in het definitief ontwerp op de website.