Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Gladheidbestrijding gaat door

Wethouder Bert van Alphen bekijkt samen met Cees van Oostende, chauffeur van de strooiwagen, de situatie op de wegen in Pijnacker-Nootdorp. Dinsavond 15 januari is nog een keer zout gestrooid. Medewerkers van de gladheidbestrijding houden de situatie voortdurend in de gaten en doen, waar mogelijk, extra werkzaamheden.

Gladheidbestrijding met wethouder van Alphen

Tegelijkertijd wil de strooiploeg zuinig omspringen met zout. Voor zover nu bekend kan de vuilniswagen van Avalex de minicontainers in Pijnacker-Nootdorp op woensdag 16 januari meestal legen. In sommige kleinere straatjes zou dit een probleem kunnen zijn. Wilt u daar rekening mee houden?

De sneeuwploegen gaan in eerste instantie aan de slag om de hoofdroutes sneeuwvrij te maken, daarna doen zij plusroutes en de bijzondere plekken. Zie voor meer informatie over gladheidbestrijding en de strooiroutes op de speciale pagina op de website. Klik hiervoor op de banner gladheidbestrijding.

Voor het sneeuwvrij houden van voetpaden moeten inwoners zelf aan de slag. Zij zijn verantwoordelijk voor de begaanbaarheid van de stoep voor hun huis. Wel kunnen zij overwegen een baan sneeuw te laten liggen, zodat de stoep ook begaanbaar blijft voor kinderen op een slee.