Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Geslaagde conferentie Succes met ouders!

De drukbezochte conferentie werd woensdag 12 februari gehouden in het Stanislascollege.

Bewonersbijeenkomst

”Een eye-opener”, “Het heeft mij geïnspireerd om samenwerking als ouder op school bespreekbaar te maken.” En “Samen kunnen we een verschil maken.” Dat is zomaar een greep uit de reacties na de conferentie Succes! met ouders. We kijken terug op een geslaagde inspiratiebijeenkomst en hebben veel waardering ontvangen voor het initiatief.

Drukbezocht

De drukbezochte conferentie werd woensdag 12 februari gehouden in het Stanislascollege. De middag was bedoeld om ouders van schoolgaande kinderen en professionals uit het onderwijs en opvangorganisaties met elkaar in gesprek te laten gaan over onderlinge samenwerking. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat goede samenwerking tussen ouders en school/opvang verschil maakt in de ontwikkeling en leerprestaties van kinderen.

Een mooie basis is gelegd

Het was een interactieve middag met dialoog, debat en workshops. Doordat er ouders en professionals uit diverse organisaties aanwezig waren werden thema’s van verschillende kanten bekeken en besproken. Wethouder José van Egmond (onderwijs) vond het mooi om al deze mensen bij elkaar te zien: “Deze middag hebben veel verschillende mensen elkaar ontmoet én gesproken. Er is een basis gelegd voor een betere samenwerking tussen ouders en professionals bij de opvang en het onderwijs in onze gemeente. Ik hoop dat dit veel vruchten gaat afwerpen.”

Vervolg

De middag werd georganiseerd vanuit de Lokaal Educatieve Agenda door de gemeente Pijnacker-Nootdorp, de schoolbesturen en de kinderopvangorganisaties samen. We gaan in overleg met de partners om te kijken hoe we hier een vervolg aan kunnen geven.