Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Gescheiden afval in papier- en plasticcontainers

De laatste tijd zijn er weer veel volle containers voor plastic en papier in Pijnacker-Nootdorp. Avalex heeft acties uitgezet om de problemen op te lossen. Ook u kunt helpen.

Volle papiercontainer waar dozen en papier naast staat

Om de problemen op te lossen heeft Avalex de routes aangepast om containers vaker te kunnen legen. Bij grote supermarkten zijn extra containers voor plastic verpakkingsafval geplaatst.

Voorkom verstopping van papiercontainers

Met name wijkcontainers voor papier zijn vaak verstopt. Dit zorgt voor storingen, waardoor u en uw buren het papier en karton niet kwijt kunnen. Belangrijke oorzaak zijn grote dozen. Gooi dozen niet in een wijkcontainer, maar bewaar ze om thuis oud papier in te verzamelen, of maak ze klein.

Gratis brengen naar het afvalbrengstation

Als u eens meerdere grote dozen heeft of heel veel oud papier en karton, breng dit dan naar een Avalex afvalbrengstation. Oud papier en karton kunt u gratis brengen. Kijk voor locaties en openingstijden op www.avalex.nl.

Geen afval naast de containers

Het is belangrijk dat u geen afval of grote dozen naast de containers plaatst. Is uw container vol? Breng uw afval naar een ander milieupark in de buurt, het afvalbrengstation of neem uw afval mee terug. Meld storingen of volle containers altijd bij Avalex via 0900-0507 (lokaal tarief) of info@avalex.nl. Geef bij een melding het containernummer door of geef aan ter hoogte van welk adres de container staat. Avalex zal vervolgens de volle containers zo snel mogelijk legen.