Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Gemeentelijke toezichthouders

Sinds eind 2011 werkt de gemeente met een team toezichthouders in de openbare ruimte.

Embleem van toezichthouder op schouder

Het team bestaat uit mensen die vanuit een uitkeringssituatie integreren op de arbeidsmarkt via dit werk als toezichthouder.

Herkenbaar

De toezichthouders zijn herkenbaar aan een blauwe bodywarmer met het woord Toezicht op de rug en het gemeentelogo op de borst. Ze houden zicht op naleving van de regels voor hondenpoep, afval en parkeren en surveilleren in alle gemeentekernen. Bij basisscholen, in woonwijken, winkelcentra en parkeergarages. Dit doen zij onder begeleiding van First Security Events, een opleidingsbedrijf voor beveiliging.

Leefbaarheid

De aanwezigheid van deze extra toezichthouders draagt bij aan het verhogen van de leefbaarheid en veiligheid in de gemeente. Tegelijkertijd krijgen mensen met een uitkering de kans om in de eigen gemeente te re-integreren. De deelnemers kunnen na een re-integratietraject bijvoorbeeld aan het werk in de beveiligingssector.

Nieuwe teams

In de afgelopen jaren is dit project succesvol gebleken. Steeds starten er nieuwe teams mensen en verschillende mensen zijn al aan het werk in de beveiliging.