Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Gemeentelijke onderscheiding voor mevrouw H. Janse-Van der Eijk

Burgemeester Ravestein heeft op maandag 29 september de penning van verdienste van de gemeente Pijnacker-Nootdorp uitgereikt aan mevrouw H. (Lenie) Janse – Van der Eijk.

Burgemeester Ravestein reikt de penning van verdienste uit aan mevrouw Janse - Van der Eijk. Naast haar staat haar echtgenoot.

Buurtbus

Mevrouw Janse is al sinds 1988 actief bij de Buurtbus. De Buurtbus vervoert inwoners binnen de gemeente, ook op plaatsen waar het reguliere openbaar vervoer niet rijdt. De Buurtbus houdt de mensen mobiel, ook als ze geen eigen vervoer hebben.

Dienstverlening gewaarborgd

Ruim 25 jaar vervoert mevrouw Janse passagiers. In die periode heeft zij ongeveer 1000 ritten gereden en 3500 passagiers vervoerd. Dienstverlening stond en staat bij haar hoog in het vaandel. Zelfs nu zij zelf niet meer mag tillen, zorgt ze ervoor dat haar echtgenoot tijdens haar ritten meerijdt zodat de passagiers nog steeds geholpen worden bij het instappen met rollators en boodschappentassen. Zo waarborgt mevrouw Janse – samen met haar echtgenoot – dat de dienstverlening gewaarborgd blijft op het moment dat zij de bus bestuurt. Daarnaast beheert mevrouw Janse al meer dan 10 jaar de voorraad kaartjes voor de chauffeurs van de Buurtbus. Dit is een administratieve taak die veel tijd en zorgvuldigheid vereist.

Met deze activiteiten heeft mevrouw Janse zich langdurig en op voortreffelijke wijze ingezet als vrijwilliger voor het waarborgen van vervoer in de gemeente, vooral voor die mensen die minder mobiel zijn.