Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Gemeente en Delfland versterken samen de dijk en de weg

Wat is er mooier dan over de dijk langs het water fietsen? Wethouder Jaap van Staalduine en hoogheemraad Marcel Houtzager ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst 'Wegen op keringen'. Hiermee leggen gemeente en Hoogheemraadschap van Delfland samenwerkingsafspraken vast voor beheer en onderhoud. Zo kunnen we van ons landschap blijven genieten.

Ondertekening van de overeenkomst langs de Noordkade door Marcel Houtzager (Hoogheemraadschap) en Wethouder Jaap van Staalduine (gemeente Pijnacker-Nootdorp)

Op verschillende plekken in Pijnacker-Nootdorp kun je op dijken langs het water fietsen, zoals aan het Virulypad of langs de Noordkade. Om de dijken stevig te houden, krijgen zowel de dijk als de weg eens in de zoveel jaar een onderhoudsbeurt. Door intensief samen te werken kunnen we overlast voor de omgeving beperken en houden we de onderhoudskosten laag.

Samenwerking

Wethouder Jaap van Staalduine geeft aan dat de samenwerking tussen gemeente en Delfland al jaren erg goed is: “Voor alle waterprojecten zoeken we elkaar op. Met de nieuwe afspraken kunnen we zo efficiënt mogelijk werken tegen de laagst mogelijke kosten. Per project komen we tot logische en mooie afspraken, zoals ook op deze plek aan de Noordkade. De dijk is hier recent opgeknapt.”

Project sneller uitvoeren

Hoogheemraad Marcel Houtzager valt bij en geeft aan dat er nu meer slagkracht is gecreëerd, zodat we een project sneller kunnen uitvoeren. “ Deze overeenkomst, de eerste in de regio, zorgt voor een snellere doorlooptijd. Daar zijn we als gemeente en Delfland zeer blij mee, want we hebben samen nog veel werk te verzetten.”