Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Gaslek Koningshof Pijnacker

Op de Rivierenlaan in de wijk Koningshof in Pijnacker is vanmiddag bij werkzaamheden een gaslek ontstaan. Hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen. Stedin heeft de leiding afgesloten. Bewoners van 16 ontruimde woningen kunnen inmiddels weer naar huis.

17:15 uur

De 16 ontruimde woningen zijn weer vrijgegeven door de brandweer. De bewoners kunnen weer terugkeren. Stedin zal ze hierin begeleiden. De situatie is afgeschaald naar GRIP 0.

16:50 uur

Stedin repareert op dit moment de gasleiding. Het is nog niet bekend hoe lang dit duurt. Er zijn 16 woningen ontruimd, deze woningen zitten ook nog zonder gas. De brandweer verricht eerst metingen in woningen, voordat bewoners terug kunnen keren. Stedin zal bewoners dan begeleiden bij het inschakelen van apparatuur.

16.36 uur

Stedin heeft de gasleiding afgesloten, er ontsnapt geen gas meer. Het lek is nog niet gedicht, hier wordt de komende uren aan gewerkt.

16.20u

Om een goede afstemming tussen de verschillende hulpdiensten mogelijk te maken is opgeschaald naar GRIP 1. Uit voorzorg is een aantal huizen ontruimd.