Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Ganzen in Pijnacker-Noord

De gemeente laat binnenkort ganzen in Pijnacker wegvangen en herplaatsen. De groep ganzen bij de flats in Pijnacker-Noord is zo sterk gegroeid dat zij veel overlast geven in de buurt.

vier witte ganzen

De ganzen bevuilen de trottoirs, speelterreinen en grasvelden. Ook blazen ze, doen uitvallen naar honden en zijn zeer opdringerig naar mensen. Daarnaast veroorzaken de ganzen geluidsoverlast ’s avonds en ’s nachts. Vanwege hun waakse aard beginnen ze bij de minste of geringste beweging al te roepen.

Herplaatsen

In overleg met Duurzaam Fauna Advies is gezocht naar een diervriendelijke oplossing voor het probleem. Binnenkort gaat dit bedrijf de ganzen wegvangen en herplaatsen bij kinderboerderijen en particulieren. Zij houden hierbij rekening met familiebanden binnen de groep ganzen.

Overlast

De gemeente is terughoudend met het wegvangen van ganzen, omdat we vinden dat zij in onze openbare ruimte thuishoren. In dit geval nemen we echter wel maatregelen, omdat er sprake is van een zeer groot aantal ganzen en een grote mate van overlast.