Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Frans Wieles: strategisch adviseur

Frans Wieles werkt sinds 2006 als strategisch adviseur bij de Concernstaf van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Na een periode van zes jaar als consultant bij KPMG heeft hij er bewust voor gekozen om bij de overheid aan de slag te gaan.

Frans Wieles

"Ik vind de overheid een belangrijk orgaan, waar ik graag een bijdrage aan wil leveren. De overheid doet immers allemaal nuttige en leuke dingen en die moeten goed gebeuren. Met mijn vele jaren ervaring in het bedrijfsleven, denk ik dat ik daaraan iets kan toevoegen".

Hoger doel

Wat Frans ook aanspreekt bij de overheid is dat je er als ambtenaar een hoger doel dient.

"Dit klinkt hoogdravend, maar daarmee bedoel ik dat je bij de overheid een brede horizon hebt. Het gaat niet alleen om winst maken, een bedrijf laten groeien, maar juist de lange termijn is belangrijk. Samen met je collega’s bouw je aan iets en kun je echt iets toevoegen aan de samenleving".

Uniek

De gemeente is naar Frans' idee uniek in overheidsland.

"Het is veelzijdig en direct en je hebt er te maken met veel verschillende partijen en maatschappelijke belangen. Het is ingewikkeld, maar interessant om al deze belangen een plekje te geven. Dit vind ik wel de uitdaging van het werken bij een gemeente."