Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Feestelijke opening 't Hofland

Op zaterdag 30 september 2017 opende burgemeester Ravestein officieel 't Hofland, een uniek project in de regio. De rest van de dag was er van alles te doen en werden er aan belangstellenden rondleidingen gegeven door de bewoners.

Burgemeester Ravestein opent 't Hofland

Veel belangstelling

De open dag was een groot succes. Maar liefst 500 mensen kwamen een kijkje nemen. Jong en oud, bewoners, buren, organisaties, oud-medewerkers van ’t Hofland, medewerkers van de gemeente en veel geïnteresseerde inwoners van onze gemeente. Er waren spelletjes voor kinderen, schmink, drankjes en hapjes (veelal door de bewoners zelf gemaakt), rondleidingen door de bewoners door het gebouw en muziek (door een band van statushouders). De spreekstalmeester heette iedereen welkom.

Veel woonplezier

Burgemeester Francisca Ravestein bedankte iedereen die meewerkte aan het realiseren van 't Hofland en wenste alle bewoners van ’t Hofland veel geluk en woonplezier. Tanja Roest van RondomWonen bood de bewoners van ’t Hofland een cheque aan van €750. Daarna bood namens de aannemers Frank van der Meer van Meerbouw Pijnacker de bewoners ook nog een tafeltennistafel aan.

Uniek woonproject

Er zijn in totaal 64 woonunits gerealiseerd voor sociale verhuur. Deze zijn inmiddels allemaal verhuurd aan 30 statushouders en 58 lokale woningzoekenden. ’t Hofland is een uniek project in de regio. Aan de ene kant omdat veel starters en statushouders hierin samen woonruimte hebben gevonden maar ook omdat veel lokale ondernemers en organisaties een bijdrage hebben geleverd. In 't Hofland zijn op elke verdieping gangmakers die een verbindende rol vervullen, samen vormen zij een soort bewonerscommissie. De huismeester is de verbindende factor in het complex.

Extra sociale huurwoningen

In Pijnacker-Nootdorp is veel vraag naar sociale huurwoningen. Door de komst van statushouders is deze vraag verder toegenomen. Om extra sociale huurwoningen te creëren heeft de gemeente ’t Hofland in Pijnacker opgeknapt. ’t Hofland stond al 6 jaar leeg en was voorheen een verzorgingshuis. In februari 2017 werden de omwonenden van ’t Hofland uitgenodigd voor informatiebijeenkomsten en konden zo meedenken over de plannen. In de zomer namen de eerste bewoners al hun intrek in het gebouw. Het werk aan het gebouw is nu helemaal afgerond en kan voor de komende 10 jaar als woonruimte worden gebruikt.

Belangstellenden tijdens opening 't Hofland