Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

Een Idylle in Pijnacker-Zuid, helpt u mee?

Wethouder Jaap van Staalduine opent op 23 oktober om 15.00 uur de Idylle, een bloemrijke plek voor vlinders en bijen. De Idylle wordt aangelegd op het braakliggend terrein aan de Klapwijkseweg bij metrostation Pijnacker-Zuid. Helpt u mee met zaaien?

Foto: Frans Buiter Foto: Frans Buiter

Om 15.00 uur zaait de wethouder een eerste handje zaadmengsel en onthult hij de informatieborden. Daarna is het aan vrijwilligers om de hele plek in de zaaien. Helpt u ook mee?

Met elkaar zorgen we ervoor dat de plek zich kan ontwikkelen in een kleurrijke plek voor vlinders, bijen en mensen!

Wat is een Idylle precies?

De Idylle is een bloemrijke plek voor vlinders, bijen en andere insecten. De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging leggen samen met vrijwilligers Idylles aan voor het behoud van vlinders en bijen. Vlinders en bijen hebben het moeilijk, omdat er in Nederland steeds minder bloemrijke plekken zijn. Dit is ook één van de redenen waarom de gemeente Pijnacker-Nootdorp begin volgend jaar het bijenconvenant gaat ondertekenen.

Idyllische plek in aanleg

De Idylle is nu nog geen idyllisch plekje. Het terrein bestaat voornamelijk uit gras. Wel liggen er al takkenrillen en boomstronken. Deze bieden insecten een beschutte plek om te rusten en te zonnen.
Door de Idylle wordt een pad gemaaid, zodat je erdoorheen kunt lopen en optimaal kunt genieten van de bloemen en insecten.