Sluiten
 1. stuur door
 2. bedankt
stuur door

Dodenherdenking 2014

Op zondag 4 mei vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats. In Pijnacker bij het monument in het Emmapark. In Nootdorp bij het monument in de Dorpsstraat.

Herdenkingsmonument voor oorlogsslachtoffers in het Emmapark

De jaarlijkse herdenking is er voor alle burgers en militairen van het Koninkrijk der Nederlanden die waar ook ter wereld tijdens de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen.

Pijnacker en Nootdorp

In Pijnacker vindt de herdenking plaats bij het monument in het Emmapark. In Nootdorp gebeurt dat tegelijkertijd bij het monument in de Dorpsstraat.

Pijnacker

Van 19.00 tot 19.30 uur vindt een herdenkingsdienst plaats in de RK Kerk Joannes de Dooper. Het Zangkoor Cantando zal hier zingen en de locoburgemeester houdt een herdenkingsrede. Na afloop, omstreeks 19.35 uur, vertrekt een stille tocht naar het monument in het Emmapark. De stoet wordt voorafgegaan door de stille troms van Drumfanfare Haaglanden. Het verkeer wordt hiervoor opgehouden. Bij het monument staat een erewacht van de Scouting en muziekvereniging Excelsior Pijnacker verzorgt de muziek. Om 20.00 uur worden de twee minuten stilte in acht genomen en zingen aanwezigen het Wilhelmus, gevolgd door de kranslegging. Kransen of bloemen worden gelegd door o.a. het gemeentebestuur, Scouting Pijnacker, het Beraad van Kerken, kinderen van het Stanislascollege en de Vereniging van Oud Militairen Indiƫgangers. Hierna worden de overige belangstellenden uitgenodigd langs het monument te lopen en hun bloemen bij het monument te leggen.

Nootdorp

Op zondag 4 mei om 19.00 uur is er in de NH Kerk aan de Dorpsstraat een sfeervolle, eenvoudige plechtigheid. Tijdens deze plechtigheid zullen muziekstukken gespeeld en gezongen worden door Harmonie Nootdorp en Close Harmony groep Close2u. Diverse teksten worden voorgedragen en burgemeester F.H. Buddenberg houdt een rede.
Rond 19.50 uur volgt een korte wandeling naar het monument naast het Raadhuis. Bij het monument zal een erewacht worden gevormd door een delegatie van Commandovereniging Zuid-Holland. Scouting Nootdorp reikt bloemen uit die belangstellenden bij het monument kunnen neerleggen. De Harmonie Nootdorp brengt een aantal muziekstukken ten gehore. Om 20.00 uur worden de twee minuten stilte in acht genomen waarna aanwezigen het Wilhelmus zingen. Vervolgens legt de burgemeester namens het bestuur van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp een krans. Evenals Commandovereniging Zuid-Holland en het bestuur van de Oranjevereniging. Daarna kunnen de belangstellenden hun bloemen neerleggen bij het monument.

Hoe kunt u herdenken?

 • Het halfstok hangen van de Nederlandse vlag (zonder wimpel) van 18.00 uur tot zonsondergang (21.10 uur)
 • Het respecteren van de twee minuten stilte tussen 20.00 en 20.02 uur
 • Het niet organiseren van vermakelijkheden op zondag 4 mei, dan wel hierbij rekening te houden met het
 • Muziek en activiteiten te staken tussen 19.45 en 20.15 uur.

Wegafsluitingen tijdens Dodenherdenking

Houd u er rekening mee dat er zowel in Pijnacker als in Nootdorp wegafsluitingen zijn tussen 19.20 en 20.05 uur.

Pijnacker

 • Rotonde Westlaan/Oostlaan
 • Rotonde Meidoornlaan/Oostlaan
 • Kruising Oostlaan/Vlielandselaan
 • Meidoornlaan/Gouden Regensingel
 • Kruising Emmastraat/Stationsstraat

Nootdorp

 • Dorpsstraat inrijzijde gestremd (aan de kant van kruispunt Molenweg/Oudeweg/Dorpsstraat/Kerkweg)

Meer informatie

Voor meer informatie over de dodenherdenking in onze gemeente kunt u contact opnemen met Anita Monshouwer, medewerkster Kabinetszaken, tel. 14 015.