Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

De kern Pijnacker

In Pijnacker vindt u een grote verscheidenheid aan voorzieningen. Zo kunt u winkelen in het moderne winkelcentrum De Ackershof. Voor voetbal, tennis, hockey, korfbal en recreatief zwemmen en vele andere sporten kunt u in Pijnacker terecht.

Ook op onderwijsgebied is er voor elk wat wils. Behalve basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs vindt u er peuterspeelzalen en kinderopvang. Niet alleen voor jongeren, ook voor ouderen zijn er speciale voorzieningen, zoals woonzorgcentrum Weidevogelhof en zorgcentrum de Schakelaar.

Liefhebbers van wandelen, fietsen, paardrijden of kanovaren kunnen hun hart ophalen in het Balijbos en het Bieslandse Bos, vlakbij de bebouwing van Pijnacker. Ze zijn onderdeel van de Groen-Blauwe Slinger, een groene en waterrijke ‘slinger’ nabij Pijnacker en Delfgauw.

Met de rijkswegen A12 en A13 in de buurt zijn steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht goed bereikbaar. De N470 vormt een provinciale weg tussen Zoetermeer, Pijnacker Zuid en Delft, met een aftakking naar Rotterdam. Pijnacker is ook uitstekend bereikbaar met de Randstadrail.

Nieuwbouwlocaties

De belangrijkste nieuwe woningbouwlocatie vindt u in Pijnacker Zuid: Keijzershof. Hier komen circa 2.300 woningen. Het is de bedoeling jaarlijks 300 tot 400 woningen te realiseren. Keijzershof wordt een wijk met veel variatie in de bouw en met voorzieningen als een woonzorgcentrum, scholen, winkels, horeca en een kindercentrum in een centrumgebied. Keijzershof krijgt ook een wijkpark.

Voor meer informatie over bovenstaande nieuwbouwprojecten kunt u terecht in het informatiecentrum Pijnacker Zuid en op www.keijzershof.nl.

Meer info over nieuwbouwlocaties in Pijnacker.