Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

De kern Nootdorp

Nootdorp kent een eeuwenoude geschiedenis. Oude pandjes, de kerk in het centrum en molen De Windlust herinneren aan de tijden van weleer. Maar de tijd heeft in Nootdorp niet stilgestaan, integendeel.

Anno nu is het een levendige kern met ruim 19.000 inwoners en veel eigentijdse voorzieningen. Door de inmiddels gerealiseerde nieuwbouwlocaties als Ypenburg, Craeyenburch en ’s-Gravenhout is Nootdorp flink gegroeid.

Het moderne winkelcentrum Parade, midden in Nootdorp, is met een knipoog naar het verleden gebouwd. Het centrum staat op de plaats van de voormalige renbaan en heeft de vorm van een hoefijzer. Nootdorp beschikt verder over prachtige sportcomplexen en een bibliotheek. Peuterspeelzalen, kinderopvang, basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs zorgen voor een aantrekkelijk aanbod aan onderwijsvoorzieningen. Ook aan groen en water is er geen gebrek. Het Bieslandse Bos, het Balijbos en De Dobbeplas liggen voor inwoners van Nootdorp als het ware om de hoek.

Het openbaar vervoer is in Nootdorp goed geregeld. Met de tram rijdt u in 20 minuten naar centrum Den Haag. Buslijnen verzorgen het vervoer naar Delft, Zoetermeer, Den Haag en Pijnacker. Verder is er een RandstadRailhalte, waarmee u comfortabel naar Rotterdam en Den Haag kunt reizen. Nootdorp ligt voor automobilisten heel centraal, met de A4 en A12 in de buurt.