Sluiten
  1. stuur door
  2. bedankt
stuur door

De kern Delfgauw

Delfgauw, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 14e eeuw, is door de bouw van de wijk Emerald ingrijpend veranderd. Het groene dorp midden in de polder groeide van 600 naar ruim 7.000 inwoners.

Het oude centrum van Delfgauw vormt een interessant contrast met de moderne wijk Emerald. Delfgauw is omringd door veel natuur. U vindt er de Ackerdijkse plassen, het Bieslandse bos en de Delftse Hout. Aan de rand van de Delftse Hout en het Bieslandse Bos ligt de camping Uylenberg. De Delftse Hout is de thuisbasis van een kudde schapen, die dagelijks door het gebied trekt. Nergens anders in de Randstad kunt u zomaar een schaapskudde tegen het lijf lopen!

Voor zo’n kleine kern heeft Delfgauw verrassend veel voorzieningen: een eigen overdekt winkelcentrum, een sporthal met een sportcafé, drie basisscholen, een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf en een woonzorgcomplex met huurwoningen voor 55+. De jeugd kan zich uitleven op een skatevoorziening.

De omliggende gemeenten en rijksweg A13 zijn uitstekend bereikbaar. Op fietsafstand liggen de stations Delft en Delft-Zuid, waar u de trein kunt nemen richting Den Haag en Rotterdam. En buslijn 121 Delft – Zoetermeer stopt in het centrum van Delfgauw.

Oude Leede

Tussen de kernen Pijnacker en Delfgauw ligt het rustieke Oude Leede, een buurtschap met een lintbebouwing in een agrarische omgeving.